Március 15-től szünetelnek a szentmisék és a közös imaalkalmak – A Szent György-templom időszakosan nyitva tart

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 2021. március 12-én meghozott járványügyi rendelkezéseinek megfelelően nem tartunk nyilvános szentmiséket a Szent György-templomban március 15-től kezdődően. A templom időszakosan tart nyitva, lehetőséget biztosítva egyéni imádság végzésére a nagyböjti készület idején. További részletek:

  • Minden szerdán és pénteken 15 órától 18 óráig, vasárnap pedig 14 órától 18 óráig kinyitjuk a templomot és lehetővé tesszük a csendes templom- és szentséglátogatást mindazoknak, akik vágynak a templomban megerősítő találkozásra a Jóistennel.
  • A felvett miseszándékokat Tóth László plébános atya  magánmiséjében végzi el. A már felvett miseszándékot – kérés esetén – áthelyezzük egy másik alkalomra.
  • Keresztút-ájtatosságot közvetítünk pénteken 1845-től a Szent György-templom Facebook-oldalán, amelyet a fiatalokért ajánlunk fel.
  • Plébános atya kéri a híveket, hogy pénteken 18 órától csatlakozzanak a Katolikus Rádió rózsafüzér-imádságához, felajánlva azt a járványhelyzet mielőbbi javulásáért, elmúlásáért, továbbá a betegekért, egészségügyi dolgozókért. Legyen ez az időpont egy nagy imaközösség ideje egyházközségünkben és hazánkban!!
  • Figyeljük és kapcsolódjunk be a Bonum TV, Debrecen TV és a közmédia által közvetített szentmisékbe és imádságokba .
  • A szentségkiszolgáltatásokkal és temetésekkel kapcsolatban Tóth László atya a honlapon található elérhetőségeken keresztül telefonon, vagy a plébánián személyesen érhető el.

A nyilvános szentmisék és imádságos alkalmak szüneteltetésével kapcsolatos főpásztori rendelkezések IDE KATTINTVA olvashatók.