Téged is várunk! Indulnak az őszi plébániai programjaink

Már hagyomány, hogy a tanévkezdéssel egy időben elindulnak az őszi közösségi programok plébániánkon. Az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett 2020-ban is Veni Sancte szentmisén kérjük a Jóisten áldását szeptember 13-án, hogy az előttünk álló tanévben is elegendő erőnk és kitartásunk legyen a feladatok, kihívások teljesítésére. Évadkezdés alkalmából pedig két szabadtéri programra hívjuk a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A Veni Sancte szentmise utáni szerdán, szeptember 16-án a szokásos időpontban, 18 órakor szentmise a Szent György-templomban, majd tüzet rakunk a plébánia udvarán, ahova közös szalonnasütésre hívjuk azokat, akik nem csak a liturgikus alkalmakon szeretnének templomi közösségünk tagjaival találkozni.

Gondoltunk egyet, és a már hosszú évek óta hagyományos zeleméri zarándoklatunkat ezúttal szombaton, mégpedig szeptember 19-én, szombaton tartjuk. Indulás gyalogosan vagy kerékpárral 9 órakor a Szent György-templomtól, de személygépkocsival is könnyen megközelíthető a kb. három kilométerre található Árpád-kori templom, melynek romjain 10 órakor szentmisét mutat be Tóth László atya, aki szokás szerint gyalogszerrel teszi meg az oda- és visszautat. Bátran lehet hozzá csatlakozni! A szentmisé után beszélgetés, a gyerekeknek játék, majd batyuból tálalt szeretetvendégségen látjuk egymást vendégül.

Szeptember 18-án, pénteken megkezdődnek a jövő évi elsőáldozásra és bérmálkozásra felkészítő hittanórák, ahova várják a 10. illetve 14. életévüket betöltött gyermekek jelentkezését. A hittanórákat változatlanul péntek délután tartjuk, de a pontos időpontok még egyeztetés alatt!

Kirándulást is tervezünk: október 24-én egyházmegyénk érseki központjába, Egerbe kirándulunk. Utazás autóbusszal, vagy egyénileg. Részvételi díj: autóbuszos utazás esetén 4000 Ft/fő, egyéni részvétel esetén 3000 Ft /fő. A díj tartalmazza a belépőjegy árát az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontba, valamint a közös ebéd költségét. A kirándulásra jelentkezni szentmisék előtt/után lehet.

A programokhoz bárki csatlakozhat életkortól és családi állapottól függetlenül. Előzetes jelentkezés csak az egri kirándulásra szükséges. Kérjük, hogy egyházközségünk liturgikus alkalmain és közösségi programjain csak egészséges állapotban vegyünk részt, illetve kérjük a hatályos egészségügyi előírások maradéktalan betartását!  Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!