Szent György-napok 2024-ben is!

Templomunk védőszentje, Szent György vértanú liturgikus ünnepnapjához kapcsolódó egyházközségi bált és templombúcsút idén április 26-án és 28-án tartjuk.

Az ünnep április 26-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik a Szent György-bállal, melynek helyszíne ezúttal is a józsai Közösségi Ház lesz. A program a korábbi évek hagyományaihoz igazodik: ünnepi műsor, vacsora, tombola, a zenéről a Szent György zenekar gondoskodik. Jegyek szentmisék előtt vásárolhatók meg a Szent György-templomban: felnőtteknek 6000 Ft / fő, gyermekeknek 4000 Ft/fő áron.

Az idei ünnep az április 28-án, vasárnap a 15 órakor kezdődő püspöki misében, a Szent György-templom búcsúi szentmiséjében teljesedik ki, melyet Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke celebrál. Ezen a napon a 9 órakor megszokott szentmise elmarad, csak délután lesz liturgia! 

A főpásztor a liturgia keretében megáldja a templom új orgonáját, valamint a szertartáson adják át az egyházközség képviselő-testülete által 2016-ban alapított Szent György-díjat.