Egyházközségi hirdetés június 6-án

HIRDETÉS ÚRNAPJÁN (2021. június 6.)

Liturgikus rend:
Szerda: délután 18 óra szentmise
Vasárnap délelőtt 0930 óra: ünnepi szentmise / évközi XI. vasárnap

Tábor és gyerekprogram: egyházközségünk honlapján és Facebook-oldalán is megtalálhatók az egyházmegyei és plébániai gyerek- és ifjúsági programok, táborok. Kérem a kedves szülőket, hogy tájékozódjanak, és mihamarabb hozzák meg döntésüket, hogy a gyermekük melyik alkalmon, táborban kíván részt venni. Várjuk a visszajelzéseket! Végvári Kinga hitoktatótól kérhető információ és jelentkezni is nála lehet a programokra.

Felújítás: Végéhez ért a plébánia épületének felújítása és korszerűsítése. Az átadás és átvétel után az épület berendezése következik. Az új épületbe új bútorokat, függönyöket és felszereléseket szeretnénk vásárolni és egy egységes, szép belső arculatot adni az épületnek. Ehhez szeretnénk a kedves testvérek nagylelkű adományait, támogatását kérni. A bejáratnál elhelyeztünk egy kosarat, ebbe lehet elhelyezni a következő hetek folyamán a felajánlásainkat, amelyeket hálás szívvel köszönünk előre is. Az épület püspöki megáldására az óvodaépülettel egyszerre kerül sor.

Eucharisztikus Kongresszus: A MKPK állásfoglalása szerint megrendezésre kerül a Budapesti Eucharisztikus Kongresszus 2021. szeptember 5 – 12 között. Egyházközségünk az utolsó két napra szervez közös részvételi lehetőséget, azaz a szeptember 11 és 12-i programokon vennénk részt.  A jelentkezési határidő ma jár le.

Gyászjelentés: Mindnyájan fájdalommal értesültünk, hogy Dr. Lieli Pál, egyházközségünk érdemesült képviselő-testületi tagja, aktív akolitusa, a Biblia-kör lelkes résztvevője, kórustagunk, szeretett férj, édesapa és nagyapa hazatért a Mennyei Atyához. Pali bácsi temetése 2021. június 18-án, pénteken 12 órakor lesz a Debreceni Köztemetőben. A család kérése, hogy koszorú helyett egy szál virággal fejezzük ki szeretetünket, tiszteletünket. Másnap június 19-én, szombaton az este 18 órakor kezdődő szentmisét ajánljuk fel a Megtestesülés templomban Pali bácsi lelki üdvéért. A szertartáson közreműködik a Lyra Szimfonikus Zenekar, a Megtestesülés Plébánia Énekkara és Tóth Nóra (fuvolán). Hívok mindenkit szeretettel erre a szentmisére, imádkozzunk együtt közösségünk kedves tagjának örök boldogságáért és szeretetteiért.

Papszentelés: Szeretettel hívom a kedves testvéreket pap- és diakónusszentelésre, amely Debrecenben lesz a Megtestesülés templomban június 26-án. A 10 órakor kezdődő szentmisében püspök atya áldozópappá szenteli Halász István diakónust és szerpappá Szabó Gábor akolitust és Keresztes Attila kamilliánus testvért. Ebben a szentmisében végzi a főpásztor az olajszentelést és újítja meg az egyházmegye papsága a papi fogadalmát.