1 + 1 % – Egyként hitben, közösségben!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőségünk van felajánlani személyi jövedelemadónk 1 + 1 százalékát, ezért fontosnak tartjuk, hogy rendelkezzünk adónk egyházi, valamint civil szervezeteknek adható 1%-áról.

Idén is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását, de ebben az esetben is külön rendelkezhetünk személyi jövedelemadónk 1%-ának felajánlásáról.

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 21EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhetünk.

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011

A civil kedvezményezetteknek felajánlható 1%-kal lehetőségünk van támogatni plébániánk alapítványát:
A szervezet hivatalos neve: A CSALÁD A JÖVŐ ALAPJA KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
A szervezet adószáma: 18569364-1-09

A szervezet címe: 4032 Debrecen, Borbíró tér 9.

Amennyiben az adóbevallás készítését az adóhatóság végzi, a bevallás mellékleteként megkapjuk az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitölteni és az adóhatósághoz eljuttatni legkésőbb május 20-ig.

Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetőségük van az online felületen való rendelkezéshez. Ebben az esetben az eszja.nav.gov.hu oldalon kell kiválasztani a regisztráció nélküli online felület lehetőséget.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (például családi adókedvezmény). Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Köszönjük, ha támogatja szolgálatainkat!