20000-ren együtt az úrral! Közös szentségimádásra hívnak november 25-én

Egyórás szentségimádásra hívnak a szervezők Krisztus Király főünnepének előestéjén, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni (a Megtestesülés Templomban november 25-én, 17 órától) azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük, és egyre jobban szeressük.

Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 000-en. Mit kell ehhez tenned? Csatlakozz!

Aki csatlakozni szeretne:

  1. Keressen olyan helyet, ahol már most is van szentségimádás a www.szentsegimadas.hu oldalon, illetve az esemény weboldalán található térképen!
  2. Ha nincs a környékben szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhetnek a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.
  3. Imádkozhatnak a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve; gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Be lehet vonni zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzér társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.
  4. Fontos, hogy minden résztvevő jelentkezzen a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon. A szervezők így látják, hogy mennyien imádkoznak együtt, elérte-e már a bekapcsolódók száma a 20 ezer főt. A jelentkezések által tud bővülni a szentségimádási helyszínek száma is. A csatlakozókkal együtt lehet teljes az egész Kárpát-medencében a lefedettség. A jelentkezés során fel lehet iratkozni a NEK 2020 hírlevélre, amelyen keresztül folyamatosan tájékozódni lehet arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből lehet értesülni programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

Forrás: az esemény hivatalos weboldala – https://krisztuskiraly.iec2020.hu/#/