Szentmise korlátozásokkal – Május 6-tól nyilvánosak a szentmisék a Szent György-templomban is

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott óvintézkedések betartásával május 6-tól ismét a hívek közösségének részvételével mutatják be a szentmiséket a Szent György-templomban. A járványügyi előírások szerint a szertartásokon kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk folyamatos viselése, a távolságtartás, valamint a higiénés előírások gondos betartása. A kézfogás- és a nyelvre áldoztatás elhagyása továbbra is érvényben van!

A koronavírus-járvány terjedése miatt március 22. óta a hívek személyesen nem vehettek részt templomi szertartásokon, hanem csak online követhették a szentmiséket. Május 6. volt az első alkalom, amikor a hívek közössége előtt mutatott be szentmisét Tóth László plébános atya a Szent György-templomban. A tilalom feloldása óta újra a korábbi miserend szerint vehetünk részt a szertartásokon: szerdán 18 órakor, vasárnap 9.30-tól kezdődik a liturgia.

Az elmaradt keresztelési, esketési szertartások is kizárólag az egészségügyi előírások rendkívül szigorú betartása mellett tarthatók meg, ugyanakkor a plébániai közösségi programok továbbra is szünetelnek.

A beteg és idős hívek részvételével kapcsolatban azt az üzenetet fogalmazták meg, hogy személyesen ne vegyenek részt a liturgiákon, hanem továbbra is otthonaikból kövessék a szentmise-közvetítéseket az interneten vagy a TV-adásokon keresztül.

-PE-