Tóth László plébános atya személyes üzenete egyházközségünk tagjaihoz 2020. március 20-án

Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke a járványügyi helyzetben, a további fertőzések elkerülése érdekében újabb – 2020. március 20-tól hatályba lépő, visszavonásig tartó – rendelkezéseket léptetett életbe. A rendelkezés ide kattintva olvasható. A püspöki rendelkezések vonatkozásában Tóth László atya, egyházközségünk plébánosa az alábbi tájékoztató üzenetben fordult egyházközségünk tagjaihoz.

Kedves Testvérek!

Az alábbiakban szeretettel tájékoztatlak benneteket Palánki Ferenc püspök atya egyházmegyénkre vonatkozó rendelkezéseihez kapcsolódó, a Szent György-templomot érintő változásokról.

Plébániai, templomi változások

1) A mai naptól (2020. március 20.) nem lesznek nyilvános szentmisék a Szent György- templomban. Én minden nap bemutatom a szentmiseáldozatot – amennyiben a misét mondatók másként nem rendelkeznek – a felvett szándékokra, és természetesen az imádságba belefoglallak mindnyájatokat. Örömmel várom az imaszándékaitokat FB-on, sms-ben, emailben, postaládába dobva…, ezeket is az Úr elé viszem a szentmisében.

2) Templomunk minden nap délután 15 és 18 óra között nyitva lesz, lehetőséget nyújtva a személyes imádságra.

3) Kivételes alkalom a mostani hétvége (március 20-21.), amikor is péntek este 18 órától, szombat este 18 óráig lesz nyitva templomunk és egyéni szentségimádásra lesz lehetőség a kitett Oltáriszentség előtt.

4) Tervezem, hogy szerdai napokon este 18 órától a zárt templomban fél órás élőben közvetített szentségimádást tartok. A Facebook – Szent György-templom, Debrecen-Józsa csoportban tudtok majd bekapcsolódni.

5) Szeretettel kérem, hogy jutassátok el hozzám az elérhetőségeiteket (telefonszám), mert szeretném a lehető legtöbb családot, hívünket, különösen az időseket felhívni és ily módon is ápolni a közösséget.

6) Továbbra is érvényben van, hogy kérésre szívesen viszem el az Oltáriszentséget a beteg, idős testvérek számára, vagy szolgáltatom ki a betegek szentségét.

7) Más szentség kiszolgáltatással kapcsolatosan kérem, egyeztessünk telefonon, ha bármilyen kérdés vagy kérés felmerül.

8) A gyerekekről és fiatalokról sem feledkezünk meg. A hitoktatók segítségével tartjuk a kapcsolatot a szülőkkel és a gyerekekkel. Keressük a módját, hogy netes felületen tudjunk találkozni, megosztani, tanulni.

9) A tartós élelmiszer gyűjtés keretében az adományokat bármikor elhelyezhetitek a templom nyitvatartási idejében az előtérbe.

10) Az Eucharisztikus Kongresszusra továbbra is várjuk a jelentkezőket. A jelentkezési lapot letölthetővé tesszük a plébánia honlapján.

A 23. zsoltár szavaival köszöntelek mindnyájatokat és kérem, hogy imádkozzunk egymásért!

„Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben.”                

                                                         

                                                                                  Köszöntéssel: Tóth László atya

Elérhetőségek:

Tóth László atya – Tel.: +36 30 627 2230; Mail: laciatya@gmail.com
Keczán Mária, irodavezető – Tel.: +36 20 319 3199; Mail: megtestesülesiroda@gmail.com