Nagyheti ONLINE liturgiarend egyházközségünkben

Az alábbiakban közöljük Tóth László plébános atya virágvasárnapi gondolatát, valamint a Szent György-templom és a Megtestesülés templom nagyheti ONLINE liturgiarendjét.

Kedves Testvérek!

Virágvasárnap szeretettel köszöntelek mindnyájatokat!

Ezen a napon ünnepeljük Krisztus Urunk Jeruzsálembe való bevonulását a húsvéti misztérium beteljesítésére. A liturgiában zárt templomainkban elmarad most ez a megemlékező bevonulás, de otthonainkban visszhangozzék most fel bennünk Szent II. János Pál pápa 42 évvel ezelőtt elhangzott felhívása: „Nyissátok meg a kapukat a Megváltó Krisztus előtt”. Otthonaink, családi életünk, munkahelyünk és gondolkodásunk kapuit nyissuk meg most előtte, hogy megváltó, megújító szenvedésével és szeretetével átjárhasson minket. „Hozsanna neked, Dávid Fia, örökkévalóság Királya, hozsanna neked, aki diadalt arattál a halál és az alvilág felett!”

Az alábbiakban olvashatjátok plébániánk nagyheti és húsvéti liturgikus eseményeit – megjelölve a Facebookon közvetített alkalmakat. A továbbiakban is szeretném azt az elvet követni, hogy a szentmiséket, szertartásokat egy időben kezdem Püspök atyával, kifejezve az egységünket és megkönnyítve nektek is a bekapcsolódást. Minden szentmisében továbbra is imádkozom értetek, egyházközségünk minden tagjáért és azokért a szándékokért is, amelyeket szívetekben hordoztok!

Néhány hasznos információ:

A Szent György-templom továbbra is nyitva van hétköznapokon 15-18 óra között. Bárki betérhet! A virágvasárnap megszentelt barkaágak ki lesznek téve a bejáratnál, vihetünk belőle, ugyanígy az előtérben megtalálható az Adoremus, az Új Ember, Keresztény Élet, Örömhír újságok! Vigyük és olvassuk!

Nagyhét folyamán nagyon sok közvetítéssel találkozhatunk majd a DTV, Bonum Tv, Duna Tv jóvoltából. Különösen ajánlom a testvérek figyelmébe Ferenc pápa szertartásait, melyek az www.apostoltv.hu címen elérhetők.

Nagyheti és húsvéti liturgikus rend a Megtestesülés templomban és a Szent György-templomban 2020. április 5-13. (A szövegben vastag betűvel kiemelve a Szent György-templomban bemutatott liturgiák.)

Virágvasárnap: 11:30 – szentmise

Nagyhétfő: 7:30 – szentmise

Nagykedd: 7:30 – szentmise

18:00– bűnbánati liturgia az Oltáriszentség előtt (Facebook zárt csoportban közvetítve)

Nagyszerda: 17:00 – ONLINE követhető szentmise a Szent György-templomban

18:00 – szentségimádás a Szent György-templomban (mindkettő Fb-on közvetítve)

Nagycsütörtök: 18:00 – szentmise az utolsó vacsora emlékére

Nagypéntek: 18:00 – Urunk szenvedésének liturgiája

Nagyszombat: reggel 9 órától nyitva a Szent György-templom, a Szent Sír látogatható

19:00 – húsvéti vigília (szentmise)

Húsvétvasárnap: 11:30 – ünnepi nagymise

Húsvéthétfő: 9:30 – ünnepi szentmise a Szent György-templomban

 

Imával és szeretettel: Tóth László atya