Május 4-től új rendelkezések a liturgiák látogathatóságáról

Az alábbiakban Tóth László plébános atya levelét adjuk közre:

Kedves Testvérek!

A föltámadt Úr örömével köszöntelek mindnyájatokat! Boldogan értesültünk a kormány enyhítő intézkedéseiről. Megérkezett főpásztorunk Palánki Ferenc püspök atya körlevele is plébániáinkra, amelyben május 4-től, azaz hétfőtől új rendelkezéseket vezet be egyházmegyénkben a szentmisék látogatásával és egyéb liturgikus és közösségi programokkal kapcsolatban.  A püspöki levelet ide kattintva olvashatjátok (és kérem is, hogy olvassátok el figyelmesen)!

Az alábbiakban pedig a józsai Szent György-templom aktuális hirdetéseit találjátok, már összhangban a püspöki rendelkezéssel:

Szentmisék rendje május 4-től:

Szerda – 1800 szentmise, májusi Mária-ájtatosság
Vasárnap – 0930 szentmise

A szentmiséken és egyéb liturgikus eseményeken a részvétel a püspöki rendelkezés szerint történhet (maszk, fertőtlenítés, ülésrend), amelynek betartásában kérem, fogadjátok majd szeretettel a jelen lévő segítők útmutatásait. A vasárnapi szentmisék látogatásával kapcsolatban hangsúlyozom, hogy:

Beteg és idős híveink, önmaguk és mások védelmében még ne jöjjenek templomi közösségbe. Ők továbbra is a TV- és online közvetítéseken keresztül vegyenek részt szentmisén, és végezzenek lelki szentáldozást. Otthonuk legyen még templomuk.

Valamint a nagyobb létszám elkerülése végett ajánlom a szombat előesti, és a vasárnapi esti szentmisék lehetőségét is a Megtestesülés templomban!

Papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk szerdán 17 órától az Oltáriszentség előtt a templomban.

A templomunk továbbra is nyitva lesz szerdánként du. 15-18 óra között, személyes imádságra.

A szentségek kiszolgáltatásával kapcsolatban – szentgyónás, keresztelés, betegek kenete, esküvő – kérem, hogy személyesen keressetek. A szabályok megtartásával élhetünk e szentségekkel is!

A közösségi alkalmak, plébániai hittanórák egyelőre szünetelnek, fokozatosan térünk vissza a régi menetrendhez. Az egyházközségi programokról a későbbiekben adunk majd tájékoztatást.

Kérek mindenkit, hogy legyünk egymás segítségére a tájékoztatásban, különös tekintettel azokra, akik interneten nem elérhetőek.

Az örömteli viszontlátás reményével köszönöm meg az eddigi kitartásotokat és helytállásotokat. Legyünk továbbra is figyelmesek és vigyázzunk egymásra, magunkra. A jó Pásztor gyűjtsön ismét maga köré mindnyájunkat és vezessen friss forráshoz!

Szeretettel és köszöntéssel: Tóth László atya