Ezerszer is igen! – Jubiláns házaspárokat köszöntöttünk templomunkban

Ezerszer is igen! – hangzik az idei házasság hete jelmondata. Az első kimondott igent pedig számos továbbinak kell követnie – üzeni a házasságot és a családot középpontba állító országos rendezvénysorozat, melynek záró napján, február 14-én, valamely kerek házasságkötési évfordulót ebben az évben ünneplő öt házaspárt köszöntött Tóth László plébános atya a Szent György-templomban bemutatott szentmisén.

A Katolikus Egyház számára kiemelten fontos a család és a házasság, ugyanis amikor a házasulandók a szentségi házasságkötés során kimondják az igent, akkor igent mondanak Krisztusra is, és Krisztus is igent mond szövetségükre.

A mai világ azonban próbára teszi a párkapcsolatokat, sok házasság negatív példaként áll a fiatalok előtt, megnehezítve számukra a végleges elköteleződést egy társ, a klasszikus családi létforma mellett. Idén a február 7. és 14. között országszerte megtartott házasság hete rendezvénysorozat programjait jellemzően az online térben rendezték meg, de a házasságot ünnepelni, a pozitív mintákat egymás és a fiatalok számára is felmutatni még a pandémia idején is kiemelt fontossággal bír.

Plébániánkon már évek óta hagyomány, hogy szentségi házasságkötésük valamely kerek évfordulóját ünneplő házastársak megújítják korábban tett házassági esküjüket és lelkipásztori áldásban részesülnek a házasság hete zárásaként.

– PappE-