Egyházmegyei férfi lelkinap Szabó József atyával, női lelkinap Keresztes Ilonával 2020 márciusában

 

 

A nagyböjt az elcsendesedés, az istenkapcsolat megújításának időszaka személyes életünkben és közösségeinkben egyaránt. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Lelkipásztori Intézete első alkalommal szervez lelkinapot külön férfiaknak és külön nőknek, ahova nagy szeretettel hívják és várják 18 éves kor fölött mindazokat, akik férfi- vagy épp nőtársaikkal közösen keresnék a Jézussal való kapcsolatuk elmélyítésének lehetőségeit. A lelkinapokat Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Gimnázium épületében tartják 2020 márciusában.

A férfiaknak szóló lelkinapot Szabó József atya, az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartja, hogy közösségeink férfi tagjai Isten irgalmas szeretetét saját életükben felismerve és megtapasztalva, lelkükben megújulva, férfias közösségben készüljenek a húsvétra. A férfi lelkinapot 2020. március 7-én, szombaton 9.00 – 16.00 óra között rendezik meg Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Gimnázium épületében.

A férfi lelkinaphoz hasonlóan a nőknek is lehetőségük lesz saját női közösségükben meríteni katolikus hitünk szépségeiből, hogy életük minden szakaszában, életkoruktól függetlenül újra és újra felfedezzék Isten képmásának tündöklését önmagukban. A női lelkinapra nagy örömmel fogadta el meghívásunkat Keresztes Ilona, Prima Primissima-díjas újságíró, a Kossuth Rádió Vendég a háznál c. műsorának vezető szerkesztője, aki a lelkinapot vezeti majd. A női lelkinapot 2020. március 21-én, szombaton 9.00 – 16.00 óra között rendezik meg Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Gimnázium épületében.

A lelkinapokon közös ebédre várjuk a résztvevőket. A lelkinapon való részvétel és az étkezés mindenki számára ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet honlapján található regisztrációs űrlap kitöltésével lehet.

 

Forrás: Egyházmegyei lelkipásztori Intézet honlapja