Az ökoböjtről – Tóth László atya és Hofher József atya gondolatai a “Szólj be a papnak” blogon

Négy pap és két lelkipásztor böjti kihívást fogalmazott meg a „Szólj be a papnak” blog szervezésében, főleg azokra gondolva, akik eddig még nem próbálkoztak böjtöléssel, vagy éppen nem tudják, hogyan csinálják jól. A papok között volt Tóth László atya is, egyházközségünk plébánosa és Hofher József jezsuita atya is, aki korábban egy éven át szolgálta közösségünket.

Az ún. ökoböjt egyszerre szolgálja a lelki elmélyülést, az Istenhez közeledést; másrészt a Földünk energiaforrásait rohamos ütemben felzabáló emberiség többletfogyasztását is mérsékelheti. Az ilyen típusú böjti kihívást megfogalmazó lelkivezetők ezért kifejezetten bátorítják, hogy az idei nagyböjtöt ökotudatos szemlélettel felvértezve teljesítsék azok, akiket a videójuk tettekre sarkall.

A kihívók: Hofher József SJ, a Szent Ignác Jezsuita Roma Szakkollégium lelkésze; Németh Áron református lelkipásztor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adjunktusa; Restás László, a Debreceni Adventista „A” Gyülekezet lelkésze; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Tokodi László OP, a debreceni Szent László domonkos plébánia papja és Tóth László, a debreceni Megtestesülés templom plébánosa.

Az első videóban azt magyarázták el, hogy mi a böjt értelme, a második részben adnak pár ötletet az ökoböjthöz, amelynek több országban már hagyománya van.

Aki május 5-ig elküldi beszámolóját arról, hogy mit vállalt böjtként, és hogyan élte meg azt testileg és lelkileg, kétszemélyes hétvégét nyerhet egy ökoszálláshelyen.

A beszámolókat a szoljbeapapoknak@gmail.com e-mail-címre várják írásban (maximum 5000 leütés) vagy videóban (maximum 10 perc). A legjobbakat a Szólj be a papnak! blogon és a Facebookon is közzéteszik.

Forrás: szoljbeapapnak.blog