Hogy mindannyiunk szívében lángra lobbanjon a szeretet gyertyalángja – Adventi gyertyagyújtás a Szent György-templomban

A mai napon új liturgikus év kezdődött az Egyház, így a hívek életében is, melynek az első időszaka az advent, a megtestesülés karácsonyi misztériumát megelőző négy héten át tartó időszak. Az advent szó eljövetelt fejez ki: utalva Isten eljövetelére. Az adventi várakozás időszaka a mi életünkben arra szolgál, hogy várakozzunk a hozzánk érkező Úrra. Advent első vasárnapján a Szent György-templom adventi koszorúján is lángra lobbant a várakozás, a szeretet gyertyalángja.

Az adventi készülődés időszakának első szentmiséjén Tóth László atya  ünnepi elmélkedésében arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen legyen a mi életünkben az adventi várakozás, a készület ideje. A plébános hangsúlyozta, hogy a sötétség, avagy a világosság növekszik a szívünkben a várakozás ideje alatt, az csak tőlünk függ.


„Ég-e a mi szívünkben is a szeretet gyertyája? Lángra lobban? Vagy kialudt? Vagy a fénye mások számára is utat mutat? Akkor jó az adventi készület, ha a mi szívünket is lángba tudja borítani, hogy aztán az minél több fényt tudjon gyújtani, hogy ne csak az adventi koszorúnkon, hanem mindannyiunk szívében is lángra lobbanjon a szeretet gyertyalángja” – elmélkedett advent első vasárnapján Tóth László atya.

-PE-