Kincsek a hittanteremben

A Szent György-templom plébániájának hittantermében próbál csütörtökönként a Kincses Kórus, amely az Újszülöttjeinkért, koraszülöttjeinkért Alapítvány projektje keretében működik. A kórus tagjai volt koraszülöttek és testvéreik, barátaik hatéves kortól tizenkét évesig.

A zenetanulás számtalan előnyhöz juttat minket és egész személyiségünkre hatással van, a művészeti tehetségen kívül a figyelmet, gondolkodást, tanulási képességeket is fejleszti. Sokakban mély gátlások vannak saját hangjuk felvállalása miatt, mondván, hogy botfülűek, nincs hallásuk, vagy hamis a hangjuk, mégis fontos tudni, hogy saját hangunk megszeretése és elfogadása bensőségessé, közelivé hozhatja a zenét számunkra, hiszen a hangok ilyenkor bennünk csendülnek fel. S mint a zene belső átélésének kiváló eszköze, minden hangszeres tanulásnak is az alapja, segítője lehet.

Köszönettel tartozunk Tóth László atyának, aki helyet biztosít számunkra, és ezáltal lehetővé tette józsai működésünket. Ezúton is szeretettel hívok minden énekelni szerető józsai kisgyermeket – akár koraszülött, akár testvér, barát, osztálytárs –, hogy csatlakozzon hozzánk!

Kondorné Peidl Borbála
kórusvezető

Az írás a Megtestesülés Plébánia hivatalos lapja, a Hírharang november 25-én, Krisztus Király vasárnapján, a Szent György templom felszentelésének harmadik évfordulójára kiadott lapszámban jelent meg.