NEKtek – Veletek! Plébániai csoportok és lelkiségi mozgalmak vezetőit és tagjait várják a Megtestesülés Plébánián

Újra NEKtek – Veletek! Folytatódik Az Eucharisztia az egyház életének forrása elnevezésű egyházmegyei programsorozat, amelynek következő rendezvényére plébániai csoportok és lelkiségi mozgalmak vezetőit, valamint tagjait várják az Eucharisztikus Kongresszusra történő felkészülés jegyében. A debreceni Megtestesülés Plébánián szeptember 1-én, délután 3 órakor kezdődő rendezvény vendégelőadója Mészáros Domonkos OP lesz.

Mészáros Domonkos OP

Mészáros Domonkos atya lelkigyakorlatok állandó vezetője és előadója. A domonkos szerzetes azt vallja, hogy az Eucharisztikus Kongresszus közeledte jó alkalom, hogy áttekintsük, hol tart az Oltáriszentségbe vetett hitünk. Tapasztalata szerint sokan vannak, akik voltak ugyan elsőáldozók, de hitük később megrekedt egy szinten. Ezért nagyon fontos, hogy másokkal is kapcsolatba kerülve beszélgessenek, hallgassák meg egymást, és persze segítsék, hogy minél többen találkozzanak a szentségi Jézussal.

Ebben nyújt segítséget a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye programsorozata minden hónap első szombatján, melynek rendezvényein a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) felkészülés jegyében előadásokkal egybekötött közös imádságra és együttlétre várják a híveket és az érdeklődőket, ahol meghívott előadók tartanak számukra előadást, majd rövid tanúságtételt és szentségimádást követően 18 órától szentmise zárja a találkozót.

PROGRAM SZEPTEMBER 1-ÉN:

15:00 Irgalmasság rózsafüzér (énekelve) az Oltáriszentség előtt

15:20 Meghívott előadó – Mészáros Domonkos OP

16:00 Agapé és kötetlen találkozás

16:45 Tanúságtétel

17:00 Szentségimádás

17:45 Szünet

18:00 Szentmise

A programok közben folyamatosan szentgyónási lehetőség biztosított!

A 2019 pünkösdjéig tartó programsorozat megnyitó alkalmát július 7-én tartották, amikor Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek érkezett a Megtestesülés Templomba, ahol elhelyezték boldog Brenner János ereklyéjét is, akit, mint az Oltáriszentség vértanúját, a programsorozat pártfogójának választottak a szervezők.

Forrás: Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet