Újra NEKtek – Veletek! Augusztus 4-én folytatódik az egyházmegyei programsorozat a Megtestesülés Plébánián

Újra NEKtek – Veletek! Augusztus 4-én, szombaton tovább folytatódik Az Eucharisztia az egyház életének forrása elnevezésű egyházmegyei programsorozat a Megtestesülés Plébánia szervezésében, amikor a délután 3 órakor kezdődő rendezvényen a templomi szolgálattevőkhöz: kántorokhoz, sekrestyésekhez és harangozókhoz szól Maga László polgári plébános és Tirpák Ferenc egyházzenész előadása.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) felkészülés jegyében minden hónap első szombatján megrendezendő programsorozatban előadásokkal egybekötött közös imádságra és együttlétre várják a híveket és az érdeklődőket, akik közös imádsággal készülhetnek a kongresszusra: közösen eléneklik az Irgalmasság Rózsafüzért, meghívott előadók tartanak számukra előadást, de alkalom nyílik beszélgetésre, találkozásra is, majd rövid tanúságtételt és szentségimádást követően 18 órától szentmise zárja a találkozókat. Az előadások tágabb témája az Eucharisztia, mint egyéni és közösségi keresztény életünk forrása, de minden alkalommal irányított témák segítik egy-egy célcsoport lelki épülését.

PROGRAM:

15:00 Irgalmasság rózsafüzér (énekelve) az Oltáriszentség előtt

15:20 Meghívott előadó – Maga László és Tirpák Ferenc

16:00 Agapé és kötetlen találkozás

16:45 Tanúságtétel

17:00 Szentségimádás

17:45 Szünet

18:00 Szentmise

A programok közben folyamatosan szentgyónási lehetőség biztosított!

A 2019 pünkösdjéig tartó programsorozat megnyitó alkalmát július 7-én tartották, amikor Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek érkezett a Megtestesülés Templomba, ahol elhelyezték boldog Brenner János ereklyéjét is, akit, mint az Oltáriszentség vértanúját, a programsorozat pártfogójának választottak a szervezők.