A KATOLIKUS EMLÉKÉV FŐ RENDEZVÉNYE – 2015. július 26.

A TRICENTENÁRIUMI EMLÉKÉV FŐ RENDEZVÉNYE Szent Anna ünnepén, 2015. július 26-án, a székesegyház előtt ünnepi szentmise az egyházmegye zarándokcsoportjainak részvételével.

Ennek programja:
8.30-tól gyülekezés a lezárt Szent Anna utcán, tájékoztatás, előkészület a szentmisére, gyóntatás és rózsafüzér-imádkozás.

10 órától ünnepi szentmisét celebrál Böcskei László, nagyváradi megyéspüspök. Koncelebrálnak a szomszédos egyházmegyék érsekei, püspökei és egyházmegyénk papjai.

11.30-tól Gróf Csáky Imre bíboros szobrának avatása és megáldása. Beszédet mond dr. Bábel Balázs kalocsai érsek.

12.00 Úrangyala. 15 órától családi délután a város lakossága számára a Nagyerdőn (szórakoztató műsorok, gyermekfoglalkozások, színes programok a Békás tó környékén, több helyszínen).

18 órától a gyimesfelsőlokiak műsorában a debreceni kezdeményezésre épült csángó iskola alapítója, Berszán Lajos atya szól a családokhoz. (Lesz a családok megáldása.)

20 órától a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a budaőrsi Latinovits Színház előadása: Legyetek jók, ha tudtok! (Néri Szent Fülöp történetének színpadi adaptációja.) Megnyitót mond Bosák Nándor megyéspüspök.

A Déri Múzeumban ezen a napon 12-18 óra között a búcsú résztvevői jelképes összegű (max. 250 Ft) belépőjeggyel megtekinthetik Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját, 13 és 14 órai kezdettel bibliai fényjáték kíséretében, valamint a Várad kincsei Debrecenben c. emlékévi egyházművészeti kiállítást.

Ezen a napon reggel és délelőtt a város többi templomában nem lesz szentmise.