NEKtek – Veletek! Közös készület az Eucharisztikus Kongresszus jegyében a Megtestesülés Plébánián

Országszerte tart a felkészülés a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programsorozatát Debrecenben, a Megtestesülés Templomban tartják, ahol előadásokkal egybekötött közös imádságra és együttlétre várják a híveket és az érdeklődőket.

Az idei év a készület második éve, amely a Nektek – Veletek!, azaz Az Eucharisztia az egyház életének forrása elnevezésű tematikával 2018 pünkösdjén kezdődött. Debrecenben minden hónap első szombatján 15 órától közös imádsággal készülnek a kongresszusra: közösen eléneklik az Irgalmasság Rózsafüzért, meghívott előadók tartanak előadást, alkalom nyílik beszélgetésre, találkozásra, majd rövid tanúságtétel, szentségimádás és 18 órától szentmise zárja programot. Az előadások tágabb témája az Eucharisztia, mint egyéni és közösségi keresztény életünk forrása. Minden alkalommal irányított témák segítik egy-egy célcsoport lelki épülését, ugyanakkor az Oltáriszentségben Jézus minden alkalommal mindenkit vár!

A megnyitó alkalmat július 7-én tartják, amikor Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek érkezik a Megtestesülés Templomba, ahol elhelyezik a nemrég boldoggá avatott Brenner János atya ereklyéjét is, akit, mint az Oltáriszentség vértanúját, a programsorozat pártfogójának választottak a szervezők. A programsorozat nyitó rendezvényére az egyházmegyében működő rózsafüzér társulatok tagjait várják a szervezők.

A további programokról a Megtestesülés Plébánia honlapján!