Egyházközségi Te Deum és családi nap a Szent György-templomban

Tanévzáró hálaadó szentmisét, azaz Te Deumot tartott Tóth László atya június 17-én, vasárnap a Szent György-templomban. Az plébános azt kérte a jelenlevőktől, hogy a nyarat ne pusztán eltöltsék, hanem megtöltsék értékes élményekkel.

Az iskolai évet lezáró szentmisén Tóth László atya megköszönte a diákok elmúlt tanévben kapott kihívásait, feladatait, ismeretekben gazdagodását és hálát mondott Istennek, hogy a sok megszerzett ismeret, beépülve az életükbe, alakítja, formálja a diákok személyiségét. A plébános jelképesen azoknak is köszönetet mondott, akik munkájukkal közreműködtek a diákok tanulásában: tanároknak, hitoktatóknak, az iskolák személyzetének, a szülőknek és persze a diákoknak, akiknek megköszönte szorgalmát, kitartását.

A június 16-án megkezdődött nyári vakáció a diákok megérdemelt pihenésének, kikapcsolódásának ideje. Tóth László atya arra kérte a diákokat, hogy próbálják meg ezt a nyarat úgy eltölteni, hogy ne csak elteljen, hanem megteljen számukra szép élményekkel, csodálkozzanak rá az élet szépségeire. Majd kiemelte, hogy lelki életünkben nincs vakáció. A templom ajtaja nyáron is nyitva áll, hív a Jóisten, hogy töltsünk vele egy kis időt szentmisében, imádságban és a Jóisten öröme költözzön az diákok és mindannyiunk szívébe, majd a szentmise zárásaként a plébános megáldotta a jelen levő gyermekeket, diákokat.

dav


A Te Deum egyházközségi családi nappal folytatódott a Szent György-templom melletti kertben, majd közös ebéd, gyermekprogramok és a Szent György-zenekar nívós koncertje szórakoztatta az egyházközség tagjait.