Autóbuszos zarándoklat Nagyváradra a Szent László-emlékév keretében

Nagyváradon május 14-én tartják a hagyományos Szent László-zarándoklatot a szent király tiszteletére, amely a Szent László-emlékév legkimagaslóbb eseményét jelenti a partiumi városban.
Az ünnepi eseményre autóbuszos zarándoklat indul a Megtestesülés plébánia előtti parkolóból május 14-én, vasárnap reggel 6 órakor. Részvételi díj: 1500 Ft, amely az útiköltséget foglalja magába. Jelentkezni a szerda/vasárnapi szentmisék előtt a Szent György-templomban vagy a Megtestesülés plébánián.

A zarándoklat napján a nagyváradi székesegyházban bemutatott ünnepi szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz. A programra a magyar zarándokok mellett szlovák, lengyel és horvát csoportokat is várnak, mert valamennyi népet szeretnék megszólítani, amely őrzi Szent László emlékét. A Szent László egyházmegyei zarándoklatra újra „hazalátogat” Nagyváradra Szent László hermája, ami még a XVI. században Győrbe került. Ennek köszönhető az is, hogy a szokásos körmenet hosszabb útvonalon halad majd, egészen a várig tart, ahonnan évszázados utazásra indult.